Egg, hvite og brune

kr8.00 stk

24 på lager

Produktnr: 9351347000045 Kategori:

Beskrivelse

Fra Holte Gård, som ligger i Drangedal i Telemark.
En privat småskala produsent av fjærkre, and, kylling og gås – samt utsalg av ferske egg fra lykkelige høner. I tillegg driver de sitt eget slakteri på gården.

Alle produktene er utmerket med Matmerks spesialmerke for god smak, og Holte gård er kjent i hele Norge for sine kvalitetsprodukter. Kylling og And fra Holte finner du på menyen hos de beste restaurantene i Norge – blant annet på landets eneste tre-stjerners Michelin-restaurant, Maaemo.

Dyrevelferd i fokus

Ved vanlig oppdrett av slaktekylling, skal svært mange kyllinger vokse opp på liten plass på kortest mulig tid: 23 kyllinger pr. kvadratmeter og framfóring på 32 dager.

På Holte Gård har kyllingene god plass når de vokser opp og de lever lenger: 7 kyllinger pr. kvadratmeter og framfóring på 58-100 dager. Denne formen for oppdrett skaper trivsel og gir liten grobunn for sykdom og bakterier. På Holte Gård følges fuglene fra egg og kylling til ferdig produkt. Vi prøver å gi fuglene et lykkelig liv og en «verdig død». Når fuglene er klare til å slaktes, blir de hentet av en de kjenner (som har vært med i det daglige stellet), plassert i kasser og kjørt den korte veien til slakteriet.

En fordel med et eget slakteri på gården er at fuglene slipper transport over lange avstander. Dette minsker skader på fuglene og utsetter dem for mindre stress.

“Vi bruker ikke narasin eller andre medisiner til noen av dyrene her hos oss. Dyrene vokser i et naturlig tempo, med fri tilgang på fór, vann og dagslys.
I 2004 startet vi også oppdrett av økologisk slaktekylling. Oppdrettet er godkjent av DEBIO.”

Opprinnelsesland: Norge