Kurs

Nytt kurs onsdag 25.01.23

“Dyrk hjemme”

Denne gangen er det Pernille fra Haugerud Hage som kommer for å vise oss gi oss en lyn-innføring i hva man enkelt kan dyrke hjemme; info om gjødsling, tips til balkongdyrking, hva du gjør om du bare har plen og mye, mye mer.

Det vil følge 3 poser med økologiske frø med kurspåmeldingen.

Om dette kurset gir deg lyst til å følge Pernille videre vil hun ha en serie med kurs, hovedsaklig gjennomført i Haugerud Hage (nesten Asker sentrum det også).

Pris for dette introkurset er 499,-

Nytt kurs tirsdag 07/02-23:

“Bokashi”

Sissel fra @bokashinorge kommer tilbake for å fortelle Asker-folket mer om fordelene ved å lage Bokashi/fermentert kjøkkenavfall.

Hvorfor kaste matavfallet ditt når det er en fantastisk ressurs du selv kan forvandle til verdifull gjødsel og jordforbedring???

Det blir bl.a. informasjon om hva som kan ha gått galt og også fokus på hvordan komme seg gjennom vinteren med aktiv Bokashi!

Påmelding inne i butikken og i nettbutikken.

Vi har kapasitet til å ta imot 16 påmeldte, så ikke nøl – meld deg på!

 

Nytt kurs torsdag 16/02-23:

“Don’t waste it!”

Et nytt kurs her hos Handlekraftig. Denne gangen er det helt gratis! Men meld deg på for å være helt sikker på å få plass. Vi åpner for flere deltakere denne gangen enn vanlig, men det kan bli nødvendig å ha noen ståplasser…
Vi regner med at dette blir superpopulært! Mette er en utrolig engasjerende foredragsholder, med et stort hjerte for miljøet og jorden. 💚 Dere skulle bare høre alle de gode ideene og tankene hun har rundt viktigheten av å ta litt tak i eget forbruk! Et oppkomme av muligheter og tips er hun ganske enkelt! 🤩
Kurset vil legges ut i både nettbutikken og på Facebook i løpet av tirsdagen slik at alle som vil lære mer kan få bli med!
Og om det ikke var åpenbart: kurset blir holdt hos Handlekraftig i Meierisvingen 2, 1383 Asker.

Tidligere kurs:

“Fermetering for litt videregående”

Vi kjører kurs igjen! Onsdag 12/10, klokken 18:30 – ca. 20:30/til vi er ferdige.

Fermentering for dem som allerede har lært seg “the basics”.
Lær deg hvordan du lager fermentert ketchup og sennep.

Rita Amundsen fra @solskinnet kommer for å vise oss hvordan vi enkelt kan ta vare på høstens deilige tomater og litt annet, så alle næringsstoffene bevares og man får nyttige melkesyrebakterier i tillegg!

Om du glemmer glass eller bare ønsker et nytt har vi glass til salgs i butikken. Du vil trenge 2 stk glass på ca 1+ dl. Vi har smarte, firkantede glass på 210ml til salgs.

Rita har med seg en del smaksprøver på litt ymse fermentert så du kan få masse inspirasjon til å fermentere mer hjemme, og vil også komme tilbake 26.10 for å vise oss hvordan vi kan lage fermenterte drikker.

Pris er 449,- for medlemmer av kundeklubben Handlekraftig! og 549,- for ikke-medlemmer.

Velkommen til kurs!

 

 

 

 

 

 

“Fermenterte drikker”

Onsdag 26/10, klokken 18:30 – ca. 20:30/til vi er ferdige.

Fermentering for dem som allerede har lært seg “the basics”.
Lær deg hvordan du lager fermenterte drikker som melkekefir, kombucha (og vi snakker litt om vannkefir og andre drikker også!)

Rita Amundsen fra @solskinnet kommer for å vise oss hvordan vi kan lage all verdens deilige drikker av ulike råvarer så alle næringsstoffene bevares og man får nyttige melkesyrebakterier i tillegg!

Om du glemmer glass eller bare ønsker et nytt har vi glass til salgs i butikken. Ha gjerne med et glass på ca 1 liter. Du kan ikke bruke flaske på dette første stadiet! Men vi fører patentflasker som er perfekte å bruke til etterfermentering av denne type drikker.

Rita har med seg en del smaksprøver på litt ymse fermentert så du kan få masse inspirasjon til å fermentere mer hjemme, og vil også komme tilbake 26.10 for å vise oss hvordan vi kan lage fermenterte drikker.

Pris er 449,- for medlemmer av kundeklubben Handlekraftig! og 549,- for ikke-medlemmer.

Velkommen til kurs!